Chelseas Hayes: «Forholdet mellom spillerne er ikke passende»

Comments · 82 Views

Chelseas Hayes: «Forholdet mellom spillerne er ikke passende»

Den Billige Chelsea fotballtrøyer, Emma Hayes sier at relasjoner mellom spillere på samme lag er «upassende» fordi de gir ekstra utfordringer å håndtere, selv om hun erkjenner at «vi har med mennesker å gjøre».

Hayes er inne i sin siste sesong i Chelsea før han overtar ansvaret for det amerikanske kvinnelandslaget i juni, når han skal lede laget for første gang i et par vennskapskamper mot Sør-Korea.

Under en pressekonferanse i forkant av helgens kamp mot Billige fotballtrøyer fra Arsenal, Hayes fikk spørsmål om spillernes sikkerhet etter at Leicester Women’s trener Willie Kirk fikk sparken på grunn av påstander om at han skal ha hatt et trenerforhold til en kvinnelig spiller. Klubben etterforsker saken.

«Vi må ha sikkerhetstiltak på plass og sørge for at alle klubber har tilgang til dem for å beskytte spillerne», sier Hayes.

«Forholdet mellom spiller og trener er utilstrekkelig, forholdet mellom spiller og spiller er utilstrekkelig.

«Men vi må se det i sammenheng med hvor spillet kom fra og si at vi nå er inne i en profesjonell æra, der forventningene til spillere og trenere er så høye at all oppmerksomhet og fokus må rettes mot å holde den høyeste standarden.»

Hayes sier at forholdet mellom spillerne kan være vanskelig å håndtere for en trener.

«Én spiller er på laget, én er ikke på laget, én er kanskje inne i det siste året av kontrakten, én er kanskje ikke det», sier Hayes.

«Vi som har holdt på med kvinnefotball lenge, vet alle at slike ting skjer i garderoben. I det lange løp ville det vært ideelt … å slippe å forholde seg til det.

«Vi har med mennesker å gjøre. Vi snakker om det internt.»

For Hayes er det viktig å ta hensyn til den historiske konteksten.

«Som vi vet, har kvinnefotballen i lang tid vært et amatørspill, så – og jeg sier dette også i forhold til forholdet mellom spillerne – det er utfordringer som tar oss videre til et punkt der vi bør bevege oss forbi disse stedene», sier Hayes.

Pernille Harder og Magdalena Eriksson har vært sammen i ti år og spilte sammen i Chelsea i tre sesonger. De flyttet til  Billige fotballtrøyer fra Bayern Munich i fjor sommer.

Comments