Tom Lockyer: Luton Town-forsvarer med i Wales-troppen

Comments · 74 Views

Tom Lockyer: Luton Town-forsvarer med i Wales-troppen

Forsvarsspiller på det walisiske landslaget Billig Tom Lockyer fotballtrøye for kvinner kommer til å slutte seg til laget før EM-semifinalen mot Finland i 2024-sluttspillet.

Lockyer har ikke spilt siden han fikk hjertestans i kampen. Billige Premier League-fotballtrøyer desember og sa at han var «teknisk død» i nesten tre minutter.

Billige fotballtrøyer Wales-sjefen Rob Page ønsket at Lockyer skulle være involvert i laget for å styrke moralen til spillerne.

«Jeg har hatt en god prat med Lockyer, han vil være en del av det», forklarer Page. – forklarte Page.

Luton Town-forsvareren Lockyer ble gjenopplivet etter at hjertet hans sluttet å slå i to minutter og 40 sekunder i en kamp mot Bournemouth i desember, som ble avbrutt etter at han kollapset.

Legenes innsats reddet livet til Lockyer, som sier at han ikke vil gå imot medisinske råd for å gjenoppta karrieren.

Lockyer var innlagt på sykehus i fem dager før han ble utstyrt med en implanterbar hjertestarter. Forsvarsspilleren kunne takke helsepersonellet som reddet livet hans under onsdagens kamp, som Bournemouth vant 4-3.

Wales-sjef Page mente det var naturlig at Lockyer var en del av Wales-leiren, etter at han sist spilte for landet sitt i 1:1-kampen mot Tyrkia i november.

«Vi vet ennå ikke hvilke dager eller hvor lenge han blir hos oss», sier Page. – sier Page.

«Men han vil gjerne være med, og vi ønsker å ha ham rundt gutta.»

Walisiske spillere deltar i HLR-trening

Lockyer er «en forkjemper for HLR-kurs for øyeblikket, og det med rette», ifølge sjef Page, ettersom han har oppfordret andre til å lære seg HLR [hjerte- og lungeredning] siden kollapsen.

Dette var andre gang Lockyer fikk hjerteproblemer, etter at han kollapset i playoff-finalen mot Coventry City på Wembley i mai i fjor.

Etter en mindre operasjon var han i stand til å spille igjen og var kaptein for Luton i den øverste divisjonen – og scoret sitt første Premier League-mål – før den andre hendelsen, som fant sted på Vitality Stadium 16. desember.

Rekordmange har lært seg HLR etter at Lockyer fortalte om kollapsen under kampen.

Lockyer oppfordret folk til å besøke nettsiden til British Heart Foundation (BHF) og lære seg HLR i medieintervjuer tidligere denne uken. BHF sa at de ansatte var «forbløffet» over responsen.

En av lederne sa at «rekordmange» var på jakt etter et «verktøy» for HLR på nettet.

Noen av de walisiske spillerne er allerede kjent med HLR, etter å ha tilbrakt tid sammen med FAWs medisinske lærere i fjor for å lære livreddende HLR og opplæring i bruk av hjertestarter.

«Det var et veldig nyttig kurs for spillerne og staben, og mange av oss lærte å utføre HLR for første gang», sier kaptein Aaron Ramsey. – sier kaptein Aaron Ramsey.

«Mindre enn halvparten av alle voksne i Wales er trygge på å utføre HLR og bruke en hjertestarter, men etter å ha deltatt på kurset føler jeg at jeg kan gripe inn hvis en situasjon skulle oppstå.

«Jeg vil oppfordre alle til å lære seg trinnene som kan bidra til å redde liv hvor som helst og når som helst.»

«Livet er mer enn fotball

Lockyers bortgang er andre gang i løpet av de siste årene at walisiske fotballspillere må forholde seg til en lagkamerat som lider av sykdom.

Kantspilleren David Brooks ble diagnostisert med Hodgkins lymfom mens han var i Wales i 2021, etter at lagets lege beordret tester for kreft etter å ha hørt om plutselig vekttap og nattesvette.

Brooks fikk klarsignal etter 18 måneders behandling, som krevde to ukers cellegiftbehandling som gjorde at han «knapt klarte å stå opp av sengen».

Wales-sjef Page sier at Brooks», og nå Lockyers, helseproblemer bare forsterker båndet mellom spillerne i garderoben.

«Det er mer i livet enn fotball, og når du ser dem i leiren, kan du tenke på noe annet enn fotball. – sier han.

Brooks, forsvarsspilleren Chris Mepham og spissen Kieffer Moore var alle med i Bournemouth-laget da Lockyer gikk ned.

«Jeg kan bare forestille meg hvor tøft det var for Meps (Chris Mepham), Kieffer (Moore) og Brooks (David Brooks) da de spilte den kampen og så kollegaen sin på gulvet, legger Page til. – legger Page til.

«De tok kontakt med hverandre rett etter kampen og har holdt kontakten siden, men det blir fint å ha dem samlet som en gruppe.

«Som jeg nevnte, bortsett fra fotballen, har det stor betydning for dem å være sammen som venner.»

Comments